Sahari Duo


Valloittaa akustisella musiikilla Shanghain maailmannäyttelyn 2010 artistioppaina. Molemmat laulavat ja Simo soittaa kitaraa – ja aikana, kun tekniikka jyllää kaikkialla, akustinen musiikki perinteisessä ja yksinkertaisessa muodossaan koskettaa aidosti kuulijoita.


”Kokemusta keikkailusta meille molemmille on kertynyt jo viidentoista vuoden ajalta. Olemme esiintyneet monenlaisissa tilaisuuksissa eri yhtyeiden kanssa sekä paljon myös kahdestaan. Esiintymispaikkoina tutuksi ovat tulleet perinteisten esiintymislavojen lisäksi niin veneet, kirkot kuin rekka-auton lavakin. Kahta samanlaista keikkaa ei ole”, Simo kertoo.


Suomella on merenrantaviivaa 6300 km ja lisäksi upea saaristo. Itämeren rannikkokaupungissa Kotkassa syntyneille Sahareille meri ja saaristo on luonnollinen ja tärkeä osa elämää. Tästä meren suuresta vaikutuksesta syntyi myös rakkaus merilauluihin.


Lauluillaan Petra ja Simo vievät kuulijansa merellisiin tunnelmiin, myrskyihin ja tyynille vesille, Suomenlahden kauniiseen saaristoon, merenkulkijan elämään, laineissa lipuviin pieniin veneisiin ja valtamerilaivoille. ”Muusikkoina ja syntyperäisinä kotkalaisina meillä on kunnia pitää osaltamme yllä tärkeää merilauluperinnettä”, Petra ja Simo miettivät.


Saharit saivat vuonna 2008 lauluyhtye Aallon Uljaiden kanssa pääpalkinnon Kotkan Meripäivillä vuosittain pidettävillä Merimieslaulufestivaaleilla. Merimieslaulufestivaalien tarkoituksena on tuottaa uusia meri- ja merimieslauluja ja säilyttää niiden perinnettä.


”Toki esitämme muutakin musiikkia! Neuvottelemme asiakkaiden kanssa toiveista ja esitämme kaikkea mahdollista; folkia, kantria, rock-settejä, lastenlauluja, virsiä ja mitä vain”, Simo esittelee. Akustinen kitara ja laulu toimii yksinkertaisuudessaan hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa ja tiloissa. Elävä musiikki koskettaa aina ja toimii yhteisenä kielenä kaikkialla maailmassa.
AJANKOHTAISTAAjankohtaista/Ajankohtaista.html
Sahari Duo Shanghaissa BLOGIShanghaissa_blogi/Shanghaissa_blogi.html
Artistioppaina Kiinassa
KuvagalleriaKuvagalleria.html
ArtistiopashankeArtistiopas-hanke.html
HäätH%C3%A4%C3%A4t.html
MuistotilaisuudetMuistotilaisuudet.html
Sahari Duo uusi videohttp://www.youtube.com/watch?v=QlYBs5ELGf8
Kymen Sanomat 22.10.2010.http://www.saharimusic.fi/20101022sahariduokymensanomat.htm